tirsdag

PROVSTINDENS PÆREKAGE

Provstindens pærekage, serveret med en lækker flødecreme, tilsat rom og lidt kanel, kan godt få tænderne til at løbe i vand.

Det er en overordentlig lækker dessert, som vil klæde enhver god middag efterfølgende. Perfekt i juledagene.

Der anvendes pærer efter årstiden. Pærer kan jo i vore dage fås snart sagt året rundt.

Provstindens pærekage serveres varm, direkte fra ovnen. - Gerne med et lille glas portvin eller madeira til.

Opskrift : Fritze Juel 1972


PROVSTINDENS PÆREKAGE

4 store pærer
4 æg
4 spsk. sukker
50 g hakkede, uskoldede mandler
2 spsk. sigtet rasp

fløde-romcreme

lige dele tyk vaniljecreme og flødeskum
lidt rom
lidt stødt kanel

Skræl og halvér pærerne og fjern kernehusene. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret og rør mandler og rasp i. Vend de stiftpiskede æggehvider i dejen og fyld den i et velsmurt, ildfast fad.
Læg de halve pærer i og sæt fadet i ovnen ved 225 grader og bag kagen i ca. 20 minutter.

Servér provstindens pærefad varmt, direkte fra ovnen med den skønne fløde-romcreme til.


Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.