torsdag

SVAMPE-RISOTTO

For alle risottoglade er her en gammel opskrift fra 60erne på svamperisotto og den er slet ikke så ringe endda. Der er brugt champignons i retten sammen med kogt, røget skinke.

Det er forholdsvis hurtig mad, når først risene er kogt som løskogte ris. Det kan faktisk gøres dagen forinden, hvorefter det blot er at tilsætte de rengjorte champignons, sammen med skinketern.

Opskriften rækker til 4 personer.

Opskrift : Ellen Holme 1962


SVAMPE-RISOTTO

5 dl vand
1 tsk. salt
3 dl lange, slanke ris
350-500 g champignons
40 g margarine
100 g kogt, røget skinke
1 tsk. kinesisk Soya
salt
peber

Risene koges som løskogte ris (løse ris). Champignonerne rengøres, skæres i skiver og koges i margarinen i 10-15 minutter. De vendes i risene sammen med terninger af kogt, røget skinke.
Risottoen smages til med kinesisk Soya, salt og peber. Den skal være let og luftig og det kan være nødvendigt at tilsætte 1-2 dl vand.

Servér svampe-risotto med grøn salat til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.