søndag

ÆBLER MED GELÉ

Halve æbler med gelé omkring juleanden eller flæskestegen, både smager dejligt og ser fantastisk ud. Den smule ekstra arbejde, der er med de halve æbler, kan sagtens arrangeres ind i de travle forberedelser til julemiddagen.

Kog æblerne dagen forinden eller et par dage før og opbevarer dem i køleskabet til juleaften. Æblerne skal serveres helt kolde alligevel.

Det kræver lidt snilde ikke at beskadige æbler, når de skrælles og befries for kernehuset. - Ligeledes kan det drille lidt, når æblerne skal koges. De har ofte en tendens til at live "uldne" og koge ud, hvorfor de følges nøje i gryden og vendes, hellere lidt før end for sent.

Opskrift : Ellis Tardini
 

ÆBLER MED GELÉ

4 æbler
3/4 liter vand
1 dl sukker
solbær-, ribs- eller rønnebærgelé

Skyl og skræl æblerne. Halver dem forsigtigt, så de ikke går i stykker og fjern kernehuset. Læg de halve æbler i vand med citronsaft, så de ikke bliver brune.

Kog æblerne møre i sukkerlage ca. 5 minutter. Vend dem en gang under kogningen. Tag dem forsigtigt op med en hulske og lad dem blive kolde.

Ved serveringen fyldes 1 tsk. gelé i hulrummet.

Æbler med gelé serveres som garniture til and, gås eller steg.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.