tirsdag

FARS LIVRET

Fars livret, nem og velsmagende 60'er menu, som hurtig kan stå klar på bordet. Fars livret med stribet flæsk, porrer og krydring af karry og paprika er færdig indenfor en halv time. Retten serveres med kartoffelmos og gøres smuk med tomatbåde og persille.

Denne dejlige hverdagsret, som hele familien vil syntes om, kan tilskrives Eksport-Slagterierne, der i 50'erne og ind i 60'erne lancerede et væld af opskrifter, alle tilberedt på grisen.
 

FARS LIVRET

3/4 kg stribet flæsk
4 porrer
salt
peber
lidt karry
paprika
2 dl kogende vand
1 dl mælk eller fløde
maizena- eller meljævning
evt. kulør

Flæsket skæres i skiver, der igen skæres i fingertykke strimler på tværs og brunes i en gryde. Porrerne renses, skæres i ca. 5 cm lange stykker og svitses et øjeblik i fedtstoffet. Salt, peber, lidt karry og paprika drysses på og det kogende vand hældes ved.
Retten småsteger ca. 20 minutter, så tilsættes mælk eller fløde, retten jævnes en anelse og farves om nødvendigt med kulør.

Servér fars livret med kartoffelmos og pynt med tomatbåde og persille.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.