lørdag

KOGT FLÆSK MED SPINAT

Gammeldags kogt flæsk med spinat eller flæskeskank til er en god december spise, der passer godt ind sammen med julemaden.
Serveret med brunede kartofler til, er spinaten et godt alternativ til grønkålen, der så ubetinget hører vores jul til og er en udbredt vinterspise.

Der anvendes stribet flæsk eller flæskeskanke og spinaten køber vi frossen.

Opskrift : Eksport-Slagterierne 1965


KOGT FLÆSK MED SPINAT

1 kg stribet flæsk eller 2-3 flæskeskanke
1 1/2 liter vand
2 tsk. salt
evt. en suppevisk
1 pk. frossen spinat
4 dl mælk
3-4 spsk. mel
salt
sukker
25 g smør

Kødet koges i vand med salt og evt. suppevisk ca. 1 time. Spinaten lægges i mælken og bringes i kog. Melet rystes til jævning med lidt ekstra mælk og spinaten jævnes hermed. Smages til og koges godt igennem.

Flæsket skæres i skiver og serveres varmt eller koldt med den stuvede spinat og brunede kartofler til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.