onsdag

PORTVINSCHAMPIGNONS

Portvinschampignons, serveret med ristet brød er en lækker forret til nytårsaften eller når som helst, der skal serveres en forret. Portvinschampignons kan også serveres sammen med røræg eller spinat eller bruges som tilbehør til fiske eller kødretter.

Kirsten Hüttemeier står bag denne dejlige og velsmagende ret fra 1952.

Opskriften er til 4 personer.
 

PORTVINSCHAMPIGNONS

350 g champignons
50 g smør eller margarine
4 dl fløde
saften af 1/2 citron
4 spsk. portvin
salt
2 tsk. mel

Svampene renses i koldt vand og det nederste stykke af hver svamp skæres bort. Når svampene er skåret ud i skiver, klappes de tørre og kommes herefter ned i det smeltede smør i en gryde. Lidt efter tilsættes fløden, citronsaft og salt. Svampene småkoger uden låg i 10 minutter, så kommes portvinen i og svampene smages til. Ryst mel og lidt vand til en jævning og kog svampene godt igennem med jævningen.
Der kan eventuelt tilsættes mere portvin, efter der er slukket for svampene.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.