mandag

RIBBENSTEG MED KRYDRET RASP

Gammeldags ribbensteg med sprød svær, serveret med gammeldags rødkål står i øjeblikket helt sikkert på de fleste danske  julefrokostborde, som traditionen sig så vel byder. - Og den dejlige spise er da også værd at gå på.

Ribbensteg er en meget fed form for flæskesteg, men til gengæld også den mest velsmagende og når blot den nøjes med at byde sig til ved særlige højtider så som julen, skal vi ikke afvise den, men med god samvittighed smage på den dejlige steg.

Ribbensteg kan tilberedes i flere varianter og serveres med forskelligt tilbehør. F.eks. denne ribbensteg med krydret rasp, som Eksport-Svineslagterierne lancerede i 60erne. Der er skabt en vis form for balance her, idet stegen er serveret med snittet hvidkål, som ganske vist er dampet mør i smør med lidt vand og salt.
 

RIBBENSTEG MED KRYDRET RASP

1 kg stegestrimmel
1-2 tsk. sur sennep
2 spsk. rasp
2 spsk. puddersukker
1 tsk. karry
1 fintsnittet løg
1/2 tsk. salt

Sværen skæres af flæsket. Fedtsiden af stegen smøres med sennep og drysses med en blanding af rasp, sukker og karry, hvorefter det fintsnittede løg og saltet drysses over.

Stegen sættes i ovnen ved 170 grader og steges ca. 1 1/2 time til den er helt mør.

Servér ribbensteg med krydret rasp med snittet hvidkål, der er dampet mør i smør.

Mormors Juleopskrift

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.