mandag

RULLET FLÆSK MED NELLIKE OG APPELSIN

Rullet flæsk med nellike og appelsin eller som retten faktisk hedder, dyrlægens flæskerulle, er en dejlig ret, som passer sig til denne juletid. Stribet flæsk rullet med paprika, sennep, nellike og appelsin og stegt i ovnen serveres med smørristede ærter, kartofler og appelsinskysovs.

Stegen sættes i ovnen og steger et par timer til den er god mør.

Opskrift : Eksport-Slagterierne 1965


RULLET FLÆSK MED NELLIKE OG APPELSIN

1 1/2 kg stribet flæsk
1 tsk. salt
1 tsk. paprika
1/2 tsk. tør sennep
10 hele nelliker
1/2 appelsin
1 tsk. sukker

Svær og ben skæres af flæsket. Salt, paprika og sennep blandes og kødet gnides hermed på begge sider, før det rulles sammen og ombindes med bomuldssnor eller holdes sammen med kødpinde. De hele nelliker stikkes ned i kødet hist og her.

Stegen lægges i et fad eller lille bradepande og steges i ovnen ved 170 grader i ca. 2 timer til stegen er mør.

Servér rullet flæsk med nellike og appelsin, skåret i pæne skiver med smørrystede ærter, kogte kartofler, og stegeskyen, smagt til med appelsin og lidt sukker.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.