tirsdag

SKOVMØLLENS GRYDE

Skovmøllens gryde er en nem og velsmagende gryderet fra 60erne, der startes dagen før, med at sætte svesker i blød. Der er anvendt stribet flæsk og rå kartoffelskiver, som jævner sovsen. Gamle kartofler er som skabt til at jævne ud i saucen.

Nem og god mad, serveret lige fra gryden, der også sparer på opvasken og det var en del af missionen med de mange dejlige retter, fællesslagterierne lancerede for de danske husmødre i 60erne.
 

SKOVMØLLENS GRYDE

3/4 kg stribet flæsk
3/4 kg kartofler
125 g svesker
2 1/2 dl vand
1/2 tsk. timian
salt
peber

Sveskerne sættes i blød dagen før. Flæsket skæres i store terninger og brunes i en gryde. De rå kartofler skæres i skiver og kommes ved. Krydderier drysses over og vandet fra sveskerne tilsættes. Retten snurrer under låg 1/2 time. Sveskerne tilsættes og retten snurrer videre til kartoflerne jævner sovsen. På det tidspunkt vil kødet også være mørt. Smag til med salt og peber.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGAER GAMMELDAGS


Naar Faer skær Hul paa Gaasen saa,
han løfter mig, jeg kige maa
til Sveskerne der inde.
Vi trækker „Gaasekrog“ for Spøg,
og tænk! en stor Klat Syltetøj
jeg faar, hvis jeg kan vinde.

Så får vi vin i vore glas,
og Moer hun henter Juleknas
og Godter til at spise.
Og Gaasens Skaal vi drikke vil,
og Faer han synger nok dertil
en morsom Julevise.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.