torsdag

BORGMESTERKOTELETTER

Borgmesterkoteletter består af et lag kartofler i et ovnfast fad, herover brunede koteletter og det hele overhældt med en dejlig porrestuvning. Til sidst drysses med revet ost og rasp for at give en lækker brun skorpe.
En rest kogte kartofler kan fint anvendes her.

Retten gøres færdig i ovnen i løbet af en lille times tid.

Borgmesterkoteletter serveres med en skål grøn salat.

Eksportslagterierne lancerede denne dejlige ret for 45 år siden og den vil stadig være et hit på de danske middagsborde. Ovnretter var meget populære op gennem 60erne.


BORGMESTERKOTELETTER

4-6 svinekoteletter (uden ben)
50 g smør
1 dl vand
1/2 kg kogte kartofler
2 porrer
15 g mel
1/4 dl fløde eller mælk
salt
peber
50 g revet ost
rasp

Kartoflerne skæres i skiver og lægges i bunden af et ovnfast fad. Porrerne skæres i skiver og dampes lidt i noget af smørret. Mel drysses over og det bages sammen, idet der spædes med fløde eller mælk. Koger langsomt i 10 minutter og smages til med salt og peber.

Koteletterne brunes i resten af smørret og lægges over kartoflerne. Panden koges af med vand, der hældes ved retten, hvorefter porrestuvningen fordeles over koteletterne. Drys med revet ost og rasp.

Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 3/4 - 1 time.

Servér borgmesterkoteletterne med en skål grøn salat til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.