torsdag

CREBINETTER I PAPILLOTTER

Tilbage til hverdagen igen efter en lang periode med festmad og en hel særlig trang til at forkæle vore nærmeste med alt det bedste og traditionsrige, vi kunne komme på.
Madtraditioner og fornuft, de to ting har været svære at få til at gå hånd i hånd i den forgangne tid.

Hverdagen er igang igen og her må vi være nogenlunde bevidste om, hvad vi spiser. Ikke at det skal være kedeligt, blot må vi lige overveje, om fornuften nu også følger med.

Gammeldags mormormad er pr. tradition ikke mager kost, men forfærdelig dejligt. Det er nemt, at skære lidt i både fedt og sukker, uden at retten hermed mister sin velsmag.

Crepinetter i papilotter (papir), består af hakket flæskesmåkød, formet som crebinetter og belagt med en champignon-løgblanding. Det hele pakket ind i papir, der kan gå i ovnen eller i staniolpakker. Serveres med en skål råkostsalat til.

Opskriften er fra 1965 og udgivet af Eksport-Svineslagterierne.


CREPINETTER I PAPILLOTTER

3/4 kg flæskesmåkød
salt
125 g champignoner
2-3 løg
1 fed hvidløg
50 g smør

Champignons og løg skæres småt ud og svitses i smør. Kødet formes som krebinetter, der brunes i smør ved rask varme, drysses med salt og lægges på hver sit stykke papir (bagepapir) eller stanniol. Løgblandingen fordeles over, papiret lukkes sammen og papillotterne lægges på en rist i bradepanden i ovnen ved 225 grader. Når papiret er er lysebrunt, er crepinetterne færdige. (8-10 minutter).

Servér de spændende crepinetter i papillotter med en skål råkostsalat til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.