tirsdag

GRATINERET TUNFISKEFAD

I januar har vi tendens til at vælge lidt mere magert end ellers. Julen har sat sine spor og det hurtigste er selvfølgelig at holde igen straks efter jul og nytår.

Indkøbsturen viser ikke overraskende folk købe ind med magre produkter i indkøbskurven. - Og hvad vi dog ikke kan få ud af en dåse tunfisk og et bundt porrer . . .

Opskriften her er fra midt i 70erne, dengang var husmødrene også opfindsomme med at hitte på, - også når det gjalt om at spare på kalorierne.
I opskriften er ganske vist anvendt 1 dl fløde. Opskriften er til 4 personer, så hvis vi anvender kaffefløde, er det nu forsvindende lidt til hver.

Vinterporrerne ligger friske i butikkerne og der er rigeligt frugt og grønt til salatskålen.
 

GRATINERET TUNFISKEFAD

4 porrer
1 ds. tunfisk
4 tomater
4 æg
1 dl fløde
salt
peber

Porrerne renses og skæres i tykke skiver, der gives et opkog i letsaltet vand. Dryp dem godt af i et dørslag.
Del den afdryppede tunfisk i stykker og skær tomaterne i skiver.

Læg porrerne i bunden af et smurt ildfast fad, læg fiskestykkerne over og dæk med tomatskiver.

Pisk æggene med fløden, salt og peber og hæld dem i fadet. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 250-270 grader i ca. 15 minutter til æggene er stivnet og overfladen lyst gylden.

Servér gratineret tunfiskefad med en grøn salat til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.