torsdag

HERREGAARDSKYLLINGER I RISRAND

Herregaardskyllinger i risrand, ledsaget af en flødesauce med estragon er et godt alternativ til gammeldags stegt kyllingesauce. En lækker middag.

Lækker som søndagsmiddag til familien og tilpas fornem, skulle et par gæster snige sig med til bords.

Kyllingerne er tilpas i en størrelse på godt 1 kg stykket.

Risranden, der udgøres af ris og mælk, som til risengrød samt æg og margarine, bages i ovnen en halv times tid.

Kilde : Otto Mønsted

Svensk husholdningsvægt år 1900

HERREGAARDSKYLLINGER I RISRAND

2 kyllinger
100 g margarine
3 dl fløde
saften af 1 citron
friske estragonblade
salt

til risrand

125 g ris
1 liter mælk
2 æg
75 g margarine

Kyllingerne skæres i fire dele og gives et opkog i let saltet vand i 5 minutter. Kommes derefter i en gryde med margarine og koger i 1/2 time uden at brunes. Derefter tilsættes fløden, citronsaften samt saften fra estragonbladene.
Saften udvindes af esdragonbladene ved at give dem et let opkog og derefter vride dem gennem et stykke gaze.
Kyllingerne koges nu, til de er møre og anrettes derefter i en bagt risrand.

Til risranden koges risene møre i mælken uden at være udkogte, røres med æg og margarine. Hældes i en velsmurt randform og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1/2 time.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.