torsdag

KÆRNEMÆLKSSUPPE MED CREMEPULVER

Kærnemælkssuppe med cremepulver og fyld af finthakket, syltet appelsinskal, hakkede mandler og jord bær eller hindbær, afsluttet med en god klat flødeskum, er et virkeligt hit. - Og så er den hurtig at tilberede, er tiden knap.

I en kold tid er det dejligt med en tallerken varm suppe og senere på aftenen kan man jo altid drikke en kop te med en god pølse- eller ostemad til, hvis der er behov for noget mere.

Kærnemælkssuppe er mest populær blandt den ældre del af befolkningen og hvor er det synd, mon ikke denne luksusudgave af kærnemælkssuppe, lanceret af Ellen Holme først i 60erne, kan lokke de fleste.

Opskrift : Ellen Holme 1962

                                


KÆRNEMÆLKSSUPPE MED CREMEPULVER OG LUKSUSFYLD

5 spsk. sukker
3 spsk. cremepulver
1 dl vand
1 liter kærnemælk

fyld

50 g finthakket, syltet appelsinskal
12 skoldede, smuttede, hakkede mandler
100 g friske eller dybfrosne hindbær eller jordbær
1/8 liter piskefløde, pisket til skum

Sukker og cremepulver blandes og udrøres med vandet. Mælken hældes i en skyllet, tykbundet gryde og bringes i kog under stadig piskning. Når den koger, omrøres jævningen og hældes i under piskning.
Tilsæt syltet appelsinskal, hakkede mandler og hindbær eller jordbær.

Servér kærnemælkssuppe med cremepulver og luksusfyld med en god klat flødeskum på toppen.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.