søndag

PAPRIKA SCHNITZEL

En fin søndagsmiddag er disse dejlige paprika-schnitzler, serveret  med ristet bacon, løg, fløde-paprikasauce og en god kartoffelmos eller pommes sautees, som er kogte kartofler, skåret i skiver og ristet i smør til.

Saucen krydres med måde og schnitzlerne pyntes med dekorative citronskiver med finthakket persille og paprika på. Det giver flotte farver på denne velsmagende ret.

Der anvendes kalvefilet eller et par pæne svinemørbrad.

Opskrift : Birte Olufsen 1965

År 1904


PAPRIKA-SCHNITZEL

1 1/2 pund kalvefilet (750 g) eller et par pæne mørbrad
4 tynde skiver bacon
1 stort løg
1 citron
persille
kogefløde
paprika
lidt mel
margarine
salt
peber

Kødet skæres ud i små medaljoner, som bankes flade, krydres med salt, peber og paprike og ristes i rigeligt smør eller margarine, gerne i en dyb stegepande. De tages op og baconskiverne, der er skåret i fine tern, ristes gyldne. Så tilsættes et stort finthakket løg sammen med paprika. Sovsen afjævnes med en topskefuld mel, der hældes kogefløde i og det hele står og snurrer sammen til en let jævn sovs.

Servér paprika-schnitzel i et fad med sovsen omkring sig. Læg en skive citron på hver schnitzel og pynt citronskiverne med hakket persille og paprika. Byd en god kartoffelmos eller pommes sautees til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.