fredag

SPIDSKÅL MED LETSALTET FLÆSK

Spidskål, i hvert fald de danske kål, har sin sæson i Danmark, som så meget andet. - At spise efter sæsonen er godt, det er garant for friske varer og den billigste pris for forbrugerne.

Imidlertid kan man godt gå hen at længes efter et spidskål hen på vinteren og minsandten om ikke spidskål også fås udenfor sæsonen, som så meget andet i vore dage. Naturligvis importeret, men alligevel.

Stuvet spidskål er ellers traditionelt en rigtig klassisk sommerspise. Den går vi aldrig fejl af, men prøv alligevel denne gamle ret med spidskål, vendt i smør, hertil kogt letsaltet flæsk i skiver. Det hele drysset med friskhakket persille over.

Mængden afhænger af, hvor mange, der spiser med, så det er et skøn.

Opskrift : Richardt Oest Larsen 1944


SPIDSKÅL MED LETSALTET FLÆSK

skiver af letsaltet flæsk
vand til kogning
1 spidskål, skåret groft
et par løg, snittede
en klump smør
hakket persille

Kog skiverne af det letsaltede flæsk i vand ca. 1/2 time til flæsket er mørt. Tag det op og kom groftskåren spidskål og et par snittede løg i suppen. Kog til det er mørt.
Hæld det hele op på et dørslag til det er løbet af og kom det i en gryde med en god klat smør. Kålen vendes godt i smørret.

Anret kålen og flæskeskiverne på et fad og drys retten med rigeligt, friskhakket persille.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.