fredag

VILDE FUGLE

Vilde fugle, tilberedt af tynde skiver oksefilet, belagt med en fars af brød, benfri sild, persille og løg, rullet og grydestegt. Serveres med en vildtsovs, brunede- eller hvide kartofler og en skål råkostsalat til.

Det er en dejlig søndagsmiddag eller gæstemiddag og måske vil de fleste foretrække hvide kartofler til, ovenpå jul og nytår.

Opskrift : Ellen Holme 1962


VILDE FUGLE

3/4 kg velhængt okseinderlår

fyld

1 skive franskbrød uden skorpe
2 spsk. mælk
50 g benfri sild
1 bundt persille
1 lille løg

50 g margarine
1 dl vand
2 1/2 dl fløde
salt
peber
kulør
2 spsk. mel
2 spsk. gelé

Oksekødet gøres i stand og skæres i tynde skiver, der bankes let med hånden.

Til fyldet gnides franskbrødet gennem en sigte og overhældes med mælken. Sild, persille og løg hakkes. Alt blandes og æltes sammen til en fars.

Farsen smøres på okseskiverne, som rulles sammen og fæstnes med en kødpind eller ombindes med bomuldsgarn. Rullerne brunes i gryden i gyldent margarine. Vand, fløde, kulør og krydderier kommes ved.  Fuglene steges sagte under låg i 45-60 minutter til de er møre.
Melet rystes til jævning, der piskes i den kogende sky, efter fuglene er taget op. Sovsen koges igennem 10 minutter og smages til.

Fjern kødpinde eller bomuldstråd, hæld lidt af sovsen over fuglene, der serveres med brunede- eller hvide kartofler samt en skål råkostsalat til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.