lørdag

HJEMMELAVET LØGUMKLOSTER SPEGEPØLSE

En letsaltet og meget velsmagende spegepølse, - hvordan lyder det, hvis vi altså selv skal forsøge os ?

Hjemmelavet mad og pølser vi selv laver som i fordums tid kræver investering af noget arbejdsindsats, men så er det heller ikke værre - og bevar mig vel hvor er det både morsomt og hyggeligt, når vi først kommer i gang.

Her er valgt en meget gammel spegepølse fra Løgumkloster, hvilket pølsen også bærer navn efter. Den er ikke særlig omstændelig at lave og heller ikke særlig tidskrævende. Derimod er vi vældig afhængig af at kende en slagter, der kan røge pølsen for os. Det er heller ikke vanskeligt. Mange slagterafdelinger i supermarkederne laver og ryger selv pølser og plejer at være hjælpsomme nok. Et lille beløb skal vi regne med det koster at få røget.

- Og nu til den meget gamle pølse fra Løgumkloster. Datidens mesterkok Richardt Oest Larsen fik overdraget opskriften for mange år tilbage i Løgumkloster. - En delikat, ikke særlig saltet pølse med udmærket holdbarhed, som han beskrev den.
Ikke spor omstændelig. Som det ses er opskriften meget fleksibel med hensyn til mængde.


HJEMMELAVET LØGUMKLOSTER SPEGEPØLSE

1/2 okse og 1/2 grisekød
salt og peber efter smag
lidt salpeter
rigeligt med spækterninger

Okse- og grisekød køres én gang gennem kødmaskinen, æltes med salt og peber efter smag, lidt salpeter og rigeligt med flæsketerninger.
Pølsefarsen æltes 1/2 time, hvorpå den hviler nogle timer, æltes atter 1/2 time og stoppes i stærke tarme, evt. oksetarme.

Så går turen til slagteren, hvor pølsen skal koldrøges i ca. 8 dage i ikke for varm røg. Så ødelægges pølsen nemlig.

Mormors Juleopskrifter

Noget on Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.