søndag

MØRK RISOTTO

Mørk risotte med en enkelt eller flere slags stegt kød af fjerkræ, pølse eller skinke, det må meget gerne være rester, er en nem og god, gammeldags ret på en kartoffelløs dag.

Risottoen kan tilsættes smørristede svampe, tomatpuré, finthakket agurk og som krydderi paprika eller Cayennepeber.

Mørk risotte serveres rygende varm med madeirasauce eller sauce af tomat og champignons.

Opskrift : Politikens Kogebog 1956


MØRK RISOTTO

2 dl ris
1 løg
4 spsk. olie eller 2 spsk. smør
4 dl suppe eller kødekstrakt eller vand
salt
peber

fyld

ca. 4 dl stegt kød

Brun risen og kog den i olie. opvarmet i en gryde. Brun risen gylden under omrøring, tilsæt snittede løg og lad dem riste med. Tilsæt den varme suppe, krydr og giv blandingen et opkog. Læg et tætsluttende låg over og sæt gryden ind i en middelvarm ovn (225 grader). Risen koges under låg i 20 minutter (tag ikke låget af).Tag risen ud, grynene skal nu ligge hele og tørre. Hvis ikke væsken er optaget helt, sættes gryden i ovnen et øjeblik uden låg. Brug en gaffel til at få risene fra hinanden.

Fyldet skæres i små pæne stykker og brunes på en pande. Bland dem forsigtigt i den varme ris. Risotto kan tilsættes finthakkede, smørristede svampe, tomatpuré, finthakket agurk, paprika eller Cayennepeber.

Retten smages godt til og serveres rygende varm med madeirasauce eller sauce af tomat og champignons.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.