søndag

BRASERET KALVEFILET

I morgen, påskedag, står den på braseret kalvefilet med hele ristede champignons,  små, ristede pølser, ristede tomater, pommes frites og eventuelt en god rødvinssauce til.

Ikke fordi, det er en speciel påskemiddag, men fordi det er en flot og dejlig gæstemiddag, når som helst, der måtte komme fremmede til middag.

Opskriften er fra midt i 60erne, hvor den blev lanceret af Birte Olufsen.


BRASERET KALVEFILET

1 1/2 - 2 pund kalvefilet eller klump
4 - 5 skiver bacon
ca. 20 små pølser
tomater
200 g champignons
lidt rødvin
margarine
salt
peber

Stik kalvefileten med bacon og krydr med salt og peber. Brun kødet godt af i margarine et kvarters tid i en varm ovn. Hæld lidt væde ved stegen, rødvin tilsat lidt vand og lad stegen brasere færdig til den er dejlig mør.

Skyen jævnes let til sauce, sies og smages yderligere til med rødvin, salt og peber.

Ret kødet an, skåret i skiver, på et fad sammen med hele ristede champignons, hele eller halve ristede tomater, ristede pølser og pommes frites.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.