tirsdag

KOKKENS SVINEKAM

Kokkens svinekam, bestående af et lag løse ris, herover en kødstuvning af svinekam, skåret i tern, champignon, løg, flåede tomater, fløde,krydderier og appelsinbåde.

Den færdige ret drysses ved servering med hakkede nøddekerner.

Opskriften er en gammel middagsret fra 60'erne, dengang lanceret som en af mange opskrifter fra Eksport Svineslagterierne.

Grimmerhus år 1900

KOKKENS SVINEKAM

1/2 kg svinekam uden spæk
50 g smør
250 g champignons
1/2 løg
3-4 tomater
2 dl fløde
salt
peber
1/4 tsk. ingefær
1/2 karry
1 appelsin

2 dl ris

20 g nøddekerner

Kødet skæres i cm store stykker, der brunes i fedststoffet. De udskårne champignoner kommes ved og svitses med. Løget hakkes og tilsættes sammen med de flåede, halverede tomater og krydderierne.
Der spædes med fløde og retten småkoger en halv times tid. Så tilsættes appelsinbådene (uden hinder).

Risen koges som løse ris og lægges på et fad. Kødstuvningen hældes over og der drysses med hakkede nøddekerner.

VELBEKOMME






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.