mandag

BAGTE PØLSER I KARTOFFELMOS

En lynhurtig pølseret, når tiden er knap. Kartoffelmos, for nemheds skyld af pulver, wienerpølser og sprødstegte løg, danner bunden til denne gode hverdagsret for hele familien.

Retten gør sig færdig i ovnen i løbet af en halv time, så kan der kaldes til bords.

Opskrift : Rigmor Bagger 1965

Portionen rækker til 4 personer




BAGTE PØLSER I KARTOFFELMOS

1 pakke kartoffelmospulver
8 wienerpølser
2 dl mælk
40 g margarine
salt
hvid peber
2 store løg
rasp

Kartoffelmospulveret tillaves med mælk, smørklat og krydderier og et lag af denne kartoffelmos lægges i bunden af et smurt gratinfad.
Pølserne stilles over ilden i koldt vand og der slukkes, straks vandet koger. Pølserne skæres midt over og anbringes på kartoffelmosen, hvor de igen dækkes med et lag mos. Lidt rasp drysses på og gratinen sættes i ovnen ved 225 grader til der er dannet en lysebrune skorpe.

Medens gratinen står i ovnen, skæres løgene i ringe og svitses brune og sprøde på en pande.

Ved servering drysses de sprøde løg over fadet, der sættes på bordet, direkte fra ovnen.

VELBEKOMME



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.