søndag

SVENSKE KØDBOLLER FRA GULDHEDEN

Svenske kødboller fra guldheden, bestående af kødboller, der indeholder både okse- og flæskekød, serveret i en flødesauce, er også noget danske munde syntes om.

Kirsten Hüttemeyer lancerede denne opskrift for de danske husmødre i 1952. - Mon ikke danske husmødre har syntes, at det var spændende med mad udefra, - i det her tilfælde Sverige.

De små kødboller er til forskel fra vores frikadeller, formet til runde kugler i hænderne.

Færdighakket kød kan anvendes.

Kilde : Kirsten Hüttemeier 1952

Der bliver ca. 70 boller af portionen.


SVENSKE KØDBOLLER FRA GULDHEDEN

250 g oksesmåkød
250 g flæskesmåkød
4 spsk. rasp
salt
peber
1 1/2 - 2 dl mælk
ca. 125 g fedtstof til stegning

sauce

fløde
smør
kulør
salt
peber

Kødet hakkes 2 gange gennem maskinen og i en skål kommes rasp, salt, peber og mælk og heri kommes det hakkede kød, der nu æltes. Klem kødet ud i den fugtige masse.

Med hænderne formes den til små boller, der brunes i fedtstof på panden. Panden rystes, så bollerne bliver brune på alle sider. 5 - 6 minutter efter er bollerne færdige, hvorpå panden koges af med fløden, lidt smør, kulør, salt og peber.
Skyen skal koge tyk nogle minutter, inden den hældes over kødbollerne eller serveres for sig.

Servér svenske kødboller fra Guldheden med kartofler eller godt brød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.