onsdag

LAKSØRRED I MAYONNAISE

Gammeldags laksørred i mayonnaise, for de, der holder af alt godt fra havet. Fisken serveres kogt og hel, overtrukket med mayonnaise, garneretmed krebsehaler, asparges, champignons og tomatskiver.

Hele arrangementet serveres med flutes til og er fortrinlig  til en sommerfrokost med gode venner, eller flot på en sommerbuffet.

Kødet på en ørred er lyserødt i forårstiden. Sidst i juni bliver kødet mere hvidt og minder i smag om laks.

Opskrift : Ellen Mathiesen 1952




LAKSØRRED I MAYONNAISE 

1 kg laksørred
mayonnaise
husblas
krebsehaler
asparges
champignons
tomat

Ørreden koges hel i vand, tilsat salt. Skindet pilles forsigtigt af, fisken afkøles og mayonnaise, tilsat lidt husblas, hældes over.

Fisken garneres med krebsehaler, asparges, champignons og tomatbåde.

Server laksørred i mayonnaise med flutes til.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.