søndag

MORMORS FROMAGE ANNO 1925

 Her en morsom gammel og kuriøs opskrift på mormors fromage fra 1925, skrevet i et blad for børn til børn, men vi voksne kan nu også være med. Opskriften gengives ordret.

Indledningen slår fast, at desserten er yndet af ældre folk og sandsynligvis vil gøre lykke hos de unge. Den er hurtig lavet og så er det en stor portion.

Opskrift : børnenes Ugeblad 1925



MORMORS FROMAGE

6 æg
5 spsk. stødt melis
7 blade husblas
1/4 liter stærk kaffe

1/2 liter piskefløde
evt. 1 tsk. sukker

Først skiller I 6 æg. Blommerne røres med 5 spsk. stødt melis, til de er hvide. Derefter blødes 7 blade husblas i koldt vand og opløses bagefter over ilden i 1/4 L stærk kaffe og hældes lidt efter lidt i de rørte æg. De 6 hvider pisker I til stift skum og hælder så æggekaffen varsomt deri. Der røres lidt rundt, men hviderne må nødig knuses.
Fromagen hældes så op i en pæn skål og står til næste dag.
 Når den skal piskes, pisker I 1/2 L fløde til skum og breder den over fromagen. Enteskefuld sukker rørt i flødeskummet smages godt.

Lidt små pleskener spises til, men kan undværes.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.