lørdag

PÆNE ARME RIDDERE

I en varm og skøn ferietid bliver det ikke helt til så megen fordybelse i fordums kogebøger, som planlagt.
Imidlertid vil vi da være på forkant med de gamle retter, blot på et lidt hurtigere plan end ellers.

Som her - de dejlige gammeldags riddere i en lidt anderledes variation end den, vi normalt forbinder med arme riddere.

- Lækre er de, disse riddere, der består af franskbrødsskiver, stegt i appelsin og kokos. Ridderne serveres lunkne med syltetøj eller med varm æblesauce.

Opskrift : Ruth Gunnarsen 1957


PÆNE ARME RIDDERE

6-8 skiver franskbrød, gerne tørt brød
1 dl. appelsinsaft
1 tsk. revet appelsinskal
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. sukker
6 spsk. kokosmel
75 g smør

syltetøj eller æblesauce

Appelsinsaft, skal, sukker og kokosmel, blandes, panden sættes til med smørret, brødskiverne vendes i blandingen og steger pænt lysebrune.

ÆBLESAUCE

200 g fine æbler, skåret i stykker
1 dl vand
vanilje 
sukker

Vand og æblestykker koges sammen, pureres og smages til med sukker og vanilje.

Server de lunkne, pæne arme riddere med syltetøj eller varm æblesauce.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.