torsdag

PORTVINS - KYLLINGER

Dejlige portvins-kyllinger med smørristede grønærter, pommes frites og mormorsalat i form af grøn hovedsalat i syrlig flødemarinade, er stort.

Der er anvendt 2 store kyllinger, så her er mad til flere, men portionen kan nemt reduceres til det halve.

Kyllingerne skal være møre, men absolut ikke overstegte. Brunes i gryde og gøres færdig i ovnen.

Opskrift : Fritze Juel 1972


PORTVINS-KYLLINGER

2 store kyllinger
salt
peber
hvidløgssalt
smør
2 store løg
200 g champignons
1 spsk. mel
1 1/2 dl portvin - helst hvid
1 dl fløde
1 bdt. hakket persille
kulør

Del hver af de rensede kyllinger i 4 stykker og gnid dem med salt, peber og hvidløgssalt. Brun dem smukt i rigeligt smør på panden og læg dem over i en serveringsgryde. Brun derefter de finthakkede løg og champignoner i det samme smør, drys med mel samt lidt salt og peber og spæd med vinen. Lad det koge op, bland fløde og persille samt lidt kulør i og hæld det over kyllingerne.
Dæk gryden med låg eller folie og stil retten ind i en middelvarm ovn ( 180 - 200 grader )i ca. 1 1/4 time eller til kyllingerne er møre. Spæd om nødvendigt med endnu lidt fløde under stegningen.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.