torsdag

GRØN LABSKOVES

En kødløs dag engang imellem gør godt, om det så er rene grøntsagsretter, suppe, grød eller hvad der nu byder sig.

Denne dejlige, grønne labskovs fra sidst i 60'erne er et glimrende eksempel på en kødløs ret, der nemt kan stå alene og så smager retten i sig selv rigtig dejligt.

Labskovs, der egentlig lige så godt kunne hedde rusk-om-snusk. Her anvendes fersk, råt eller saltet kød og som her, slet ingen kød.

Opskrift : Lotte Eskildsen 1969



GRØN LABSKOVS

1 kg gulerødder
Letsaltet vand til kogning
smør

1 portion tyk bechamelsauce, bagt op af smør., mel og mælk
temmelig meget piskefløde
salt
peber

1 portion smørristede, fine små ærter
hakket persille

Skær gulerødderne i i tern og kog dem møre, men ikke udkogte i letsaltet vand. Dryp dem af i en sigte et øjeblik.
Ryst gulerødderne i varmt smør på en pande, til de er letristede. Bland dem i en tyk bechamelsauce, smagt til med rigeligt piskefløde. Varm retten igennem og smag til med salt og peber.

De stuvede gulerødder lægges i rundkreds på et halvdybt fad. I midten kommes en portion smørristede, fine små ærter. Overdrys med masser af hakket persille.

Server grøn labskovs rygende varm med flüte eller groft rugbrød til.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.