tirsdag

JYSK PANDEMAD FRA HOVBORG KRO

Hvis man har en vis alder på bagen, er det næsten givet, at man på et eller andet tidspunkt i livet har besøgt en af Danmarks tidligere utallige, hyggelige landevejskroer.

Ofte smukke, gamle bindingsværksbygninger med stråtag.

Her følte man sig godt tilpas, når vi sad bænket og spiste kromutters dejlige mad i hyggeligt selskab.

Ak, - ja, det var tider. Stadig er der dog nogle få Kgl. priviligerede kroer tilbage og nye er sågar kommet til.

Her en skøn gammel kro ret fra Hovborg Kro i det jyske mellem Grindsted og Holsted.

Opskrift : Eksport Svineslagterierne



JYSK PANDEMAD FRA HOVBORG KRO

4 små svinekoteletter
8 skiver lever
mel
50 g smør
12 cocktailpølser
250 g champignoner'4 tomater
125 g ærter
persille

sovs

16 skiver bacon
løg
paprika
20 g mel
2 dl fløde
tomatketchup

Vend koteletter og lever i mel og steg dem. Læg dem over i en anden pande. Rist derefter pølser, champignoner, tomatskiver og ærter. Fordel dem over kødet og sæt dette over svag varme.
Skær 4-5 baconskiver i strimler, rist dem sammen med løgskiver og paprika, drys mel over, spæd med fløde og ketchup og lad det koge godt igennem.

Hæld sovsen over retten og pynt med ristede baconskiver og hakket persille. Servér med brasede kartofler til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.