søndag

OPBEVAR FRISKE BÆR ÅRET RUNDT I VAND PÅ FLASKER


Forskellige bær, frisk plukket kan opbevares på flaske, glas eller krukke i kogt, koldt vand, hele vinteren igennem,  hvor de vil bevare deres friske smag.

Det er Frøken Jensen, der i 30. udgave af Frøken Jensens Kogebog 1936, beskriver, hvordan vi vinteren igennem kan have friske bær til mange formål i husholdningen.

Metoden er enkel. Den kræver blot nogle egnede flasker med vid hals, glas eller krukker med tætsluttende låg og en smule konserveringsmiddel.

I vore dage fryser vi bærrene. Det kan jo have den bagside, at bærrene under optøning safter meget og smasker.
Lavede for et par år siden rabarberstilke i vand og kun rent postevand. De holdt sig friske i et par år.

Her opskrift på friske blåbær, kirsebær, rabarberstilke og tyttebær. De fleste bær vil kunne anvendes.

Kilde : Frøken Jensen


BLÅBÆR

blåbær
1 liter, kogt, koldt vand
2 g vinsyre
1 g benzoesurt natron

Bærrene pilles, skylles, fyldes i flasker og rystes godt sammen. Flaskerne fyldes op med koldt, kogt vand, hvori konserveringsmidlerne er opløst. flaskerne proppes og gipses. (Tætlukkende låg som patentlåg).

KIRSEBÆR

kirsebær
1 liter kogt, koldt vand
2 g vinsyre
1 g benzoesurt natron

Bærrene skylles og stilkene drejes forsigtigt af. Bærrene fyldes i flasker og rystes godt sammen. Flaskerne fyldes op med koldt, kogt vand, hvori konserveringsstofferne er opløst. Proppes og gipses.
(Tætsluttende låg som patentlåg).

RABARBERSTILKE

rabarber
koldt, kogt vand

Stilkene flås og skæres i stykker som til kompot. Fyldes i flasker, glas eller krukker og rystes godt sammen. Fyldes op med koldt, kogt vand og bindes til.

TYTTEBÆR

tyttebær
koldt, kogt vand

Bærrene pilles, skylles, fyldes i flasker eller glas og rystes godt sammen. Fyldes efter med koldt, kogt vand. Proppes og gipses (tætsiddende låg lukkes) eller der bindes til.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.