fredag

SVINEKOTELETTER MED FENNIKEL


De er så dejlige, disse fennikel og hvis man syntes om smagen af lakrids sammen med svinekoteletter, er her en god gæsteopskrift fra 70erne, hvor Else Algreen lancerede svinekoteletter med fennikel.

Ud over fennikel giver både hvidløg og enebær smag til denne gode ovnret.

Tilbehør er enten lun flüte eller løse ris.

Rækker til 4 personer

Opskrift : Else Algreen

Emalje fra Glud & Marstrand


SVINEKOTELETTER MED FENNIKEL

4 store svinekoteletter
1 stor fennikel
2 store fed hvidløg
8 enebær
salt
peber
olivenolie

Skyl fennikelen og hak den som løgterninger. Pil hvidløgene og snit dem fint. Knus enebærrene i en morter. Bland fennikel, hvidløg, enebær, salt og peber. Vend svinekoteletterne heri og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Fordel evt. rest af fyldet og halvdelen af olivenolien over koteletterne.

Lad koteletterne stå i 2 timer, vend dem en gang og fordel resten af olivenolien over.
Steg dem i fadet under grillen i ovnen, ca. 10 minutter på hver side, afhængig af koteletternes tykkelse.

Servér koteletterne straks i det ovnfaste fad med lun flüte eller løse ris til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.