tirsdag

SMÅ SVESKETÆRTE DESSERTER

Efter den gode Mortens- and eller gås, skal vi have lidt sødt og hvis ris a la mande skal vente til juleaften, kan disse små, lækre svesketærter sætte det søde punktum.

Desserten fyldes i små mørdejsskaller, som vi for nemheds skyld køber færdige. Sveskemosen ligeså.

Desserten kan laves i forvejen så marengsmassen blot skal piskes og kommes på, umiddelbart før desserten sættes i ovnen.

Opskrift : Jens Eilertzen 1978


SMÅ SVESKETÆRTE DESSERTER

250 g udblødte svesker
3 dl æblemos
2 spsk. sukker
8 små mørdejstarteletter
2 æggehvider
4 spsk. flormelis

Lad sveskerne dryppe af, udsten og hak dem groft. Kog dem i æblemosten og sukkeret til en jævn mos. Lad den køle af.
Fyld den kolde sveskemos i tarteletterne. Pisk æggehviderne meget stive, bland flormelisen i og top det op over sveskemosen, så den er helt dækket.

Bag sveskedesserterne i ca. 8 minutter, indtil overfladen er let gylden.

Server de små svesketærter lune.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.