søndag

ANNE'S LUNE OSTEPOSTEJER

Anne's lune ostepostejer, serveret med en dejlig julet appelsinsalat, bestående af tynde skiver appelsin uden skal, blandet med fintsnittet julesalat, bladselleri og radiser.

Postejerne kan fint supplere de klassiske retter på julefrokostbordet og lidt fornyelse skader jo ikke.

Portionen rækker til 6 personer

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963

Kirsten Hüttemeier i Skriverhuset

ANNE'S LUNE OSTEPOSTEJER

175 g hvedemel
175 g smør
1/2 dl tyk fløde
3/4 spsk. eddike eller akvavit

fyld

1 1/2 æg
2 1/2 spsk. revet ost
0,75 dl fløde
paprika
peber

appelsinsalat

2 appelsiner
3 julesalat eller 1 1/2 salathoved

Smørret, der skal være koldt, hakkes i melet, fløde, eddike eller akvavit tilsættes og dejen æltes hurtigt sammen. Lægges koldt, gerne i flere dage. Rulles ud og smurte linse- eller postejforme beklædes med dejen.

Til fyldet piskes æg, revet ost, fløde og krydderier sammen. Det fordeles i formene med dejen. Fyld kun 3/4 op.

Bager i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter til æggemassen er stivnet. Står lidt i formene, inden postejerne tages ud heraf.

Servér Anne's lune ostepostejer på salatblade med bladselleri, radiser og appelsinsalaten.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.