søndag

FLÆSKERULLER MED ÆBLER OG SVESKER

I vore tider, hvor stegt flæsk netop er blevet kåret til den danske nationalret, er det værd at agte på, at flæsk jo til alle tider har været anvendt til andet end det stegte med persillesovs. Ofte i forbindelse med gryderetter, som her i flæskeruller med æbler og svesker.

Opskriften er Kirsten Huttemeiers flæskeruller med æbler og svesker, der var blandt retterne på december menuen 1959 fra i går.

Æbler og svesker klæder da også flæsket så godt i denne gammeldags gryderet.

Museet Tidens Samling - Jul i 1900 tallet

FLÆSKERULLER MED ÆBLER OG SVESKER

10 - 12 skiver letsaltet eller fersk flæsk
3 æbler
15 svesker
Salt
Peberfedtstof til stegning
Kogende vand
Fløde
Kulør
Jævning

Sværen klippes fra flæsket og skiverne rulles sammen om rå æblesnitte og udblødte svesker. Et bånd holder sammen på kødet, der nu brunes. Resten af æbler og svesker steger med. Vand (sveskevand, det vand sveskerne er udblødt i) hældes ved.
Kødet steger 45 minutter. Skyen tilsættes fløde, smør, kulør og jævning.

Servér flæskeruller med æbler og svesker med kartofler til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.