søndag

FROSSEN OST

Frossen ost, en aldeles dejlig og nem osteanretning, præsenteret smukt på et fad og serveret med snitter af ristet brød og smør.

I Den kommende tid ser vi frem til en masse klippeaftener med familien og hyggeaftener med vennerne. Her er denne gamle og velsmagende anretning god sammen med et glas vin, blandt venner, når det blot skal være lidt, men godt. Vi får rigelig med tung mad i december endda.

Desuden kan frossen ost indgå i julens ostebord.

Opskrift : Else vinkel 1956

Portionen rækker til 6 personer



FROSSEN OST

200 g blød ost
2 - 2½ dl tyk fløde
salt
3 blade husblas
1 spsk. hakket purløg eller porre

Læg husblasen i blød i koldt vand. Rør osten blød og bland den med halvdelen af den letpiskede fløde og lidt salt.
Tag husblasen op og smelt den ved svag varme. Bland den i fløden med ost og tilsæt derpå resten af fløden og det hakkede purløg eller porre.

Hæld flødemassen i en olieret randform og lad den stå koldt et par timer eller mere. Vend den over på et fad og pynt med grøn salat.

Servér frossen ost med ristede franskbrødssnitter og smør.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.