lørdag

PERFEKT MORTENSAND MED KIRSTEN HÜTTEMEIER

Nu, hvor Mortensaften er lige om hjørnet og julen stunder til, er nogen nok begyndt at tænke andesteg. - Og en perfekt mortensand, stegt efter vidundermetoden efter Kirsten Hüttemeiers anvisning, er nem og så giver det en dejlig and, lige som den skal være.
Hvordan anden bliver helt perfekt til Mortensaften og til Juleaften. - Se, det var noget Kirsten Hüttemeier kunne fortælle rigtig meget om. - Kuren hed simpelthen "vidunder-metoden". - En hjælp Hüttemeier var meget stolt af, at kunne yde de danske husmødre.


Skulle anden være lige tilpas, saftig og lækker med knasende skind uden hverken at være for tør eller for rød, var kuren "vidunder-metoden"
Her gjaldt det om, at lægge anden, fyldt med æbler og svesker, direkte i bradepanden. IKKE NOGET MED RIST ! Så hældes koldt vand ved, så det står 3-4 cm op.

Anden sættes nu ind i ovnen på den nederste rille ved 225 grader. Her står den til vandet begynder at pible (syder let). Skru nu ned på 200 grader og lad anden stege i to en kvart til to en halv time. Nu er den sprød, mør og dejlig saftig.

Metoden kan jeg tilslutte mig. Har selv anvendt den i mange år.

Hüttemeier var tilhænger af, at der anvendes en frisk and. Hun mente faktisk, at frysningen ville beskadige smagen i en and. - Men køb blot en frossen and. Der er mange gode ænder på markedet. Det eneste, der bør respekteres, er størrelsen. Den skal gerne veje minimum 3000 g.

Endvidere har Hüttemeier fortalt, at der rent ud sagt stank i lejligheden i St. Regnegade, når det var juleaften og hvor forfærdeligt, det var. "Vidunder-metoden" derimod, afgiver hverken mados eller fedtet hår, har fruen holdt på. Kanske, der er noget om snakken.

Anden kan også steges dagen i forvejen, stadig efter Hüttemeiers metode. Man skal blot huske at pensle den med rigeligt andefedt, når den skal i ovnen og varmes op, ikke steges ved 200 grader.

Kilde : Christian Hüttemeier

AND STEGT EFTER VIDUNDERMETODEN

1 and, ca. 3 kg
æbler, skåret i stykker
svesker
koldt vand
salt
kulør

Anden  med  gnides med salt, indvendig og udvendig og fyldes med æbler og svesker. Lukkes med kødnåle og lægges direkte i bradepanden. Koldt vand hældes ved, så det står 3 cm op i bradepanden.
Sættes i ovnen ved 225 grader på nederste rille. Når vandet pibler, skrues lidt ned til 200 grader.

Anden passer nu sig selv og småsteger i 2 1/4 time.

Skyen hældes fra, skum fedtet fra og jævn skyen til en god sovs eller brug skyen til at bage en sovs op med.
Hals og vinger kan koges med lidt vand. Skyen blandes med stegeskyen og tilsættes lidt kaffefløde og kulør. Smages til.

Servér andestegen med hvide og brune kartofler, sovs og rødkål til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.