fredag

HOKUS- POKUS-NATMAD

Det med at kunne blive ved med at finde på, kræver sin mand, hvad enten det er familiens daglige måltid, noget godt til weekenden eller måske en lille natmad, når der er stunder for det.

Hokus- pokus- natmad, navnet og opskriften har Kirsten Huttemeier stået for, består i alt sin enkelthed af skivet franskbrød, persille eller karse eller knust hvidløg, hvad man nu syntes om, æg og revet ost.

Ingredienserne forenes i ovnen til de lækreste sprøde brød af facon som skåle med æg på toppen. Meget anvendelige, sågar en søndag morgen.

Huttemeier var forud for sin tid med æg, portionstilbetedt i ovnen. Madentusiaster af i dag, er set lave morgenlig på denne måde ved at slå dem ud i portionsglas. Her får vi dejligt sprødt brød med i købet.

Opskrift : Kirsten Huttemeier 1965



HOKUS-POKUS-NATMAD

4 skiver franskbrød
smør
klippet persille eller karse eller knust hvidløg
4 æg
revet ost

Skorperne skæres af franskbrødet, som nu smøres med smør, der kan være tilsat karse eller persille eller knust hvidløg.
Nu findes muffinsformene eller lidt store linseforme frem. Formene smøres ganske let og i hver form presses en franskbrødsskiver ned , så den danner en skål. Revet ost drysses over og i hver franskbrødsform slås et rå æg ud. Mere ost drysses over ægget.

Stillet i en godt varm ovn (235 grader), så brødet kan blive sprødt, inden ægget er helt stivnet.

Tages nemt fra formene og har nu facon som skåle.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.