fredag

KROKONENS FROKOSTFRIKADELLER

Opskrifterne på gammeldags frikadeller, som vor mor lavede dem er mangfoldige. Og hvem der end bliver spurgt, så er mors de bedste.

Nogle sværger til hakket flæskesmåkød, andre til flæskesmåkød, blandet med hakket kalv og nogle vil have noget helt andet.

Denne ældre opskrift på krokonens frokostfrikadeller fra 1965, er Kirsten Hüttemeiers, fremstillet af flæskekød, her tilsat revet eller knust hvidløg, som en ekstra ingrediens. Hun var jo ret begejstret for hvidløg.
For øvrigt har selv samme Hüttemeier igennem et langt liv, lanceret flere former for frikadeller.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1965

Jessie Rindom / Kirsten Hüttemeier 1955


KROKONENS FROKOSTFRIKADELLER

400 g hakket flæskekød (hakkes tre gange)
2 revne, rå løg
lidt revet eller knust hvidløg
2 1/2 spsk. mel
salt
peber
3 dl mælk
1 stiftpisket æggehvide
smør til stegning

Alt røres sammen, den stiftpiskede hvide kommes i til sidst.
Heraf formes frikadellerne og steges på panden i smør.

De færdigstegte frikadeller anrettes med en tandstikker i hver, formes og heri er fæstet et par rå æblesnitter, stegt med på panden et øjeblik, samt én eller to oliven.

Frikadellerne er kridhvide indvendig, saftige og gode.

Serveres som en frokostret med en salat til eller stuvede champignons.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.