tirsdag

MANDEMAD

Mandemad, en festlig biksemad med oksefilet eller okseinderlår, er naturligvis ikke forbeholdt mænd.
Derimod er retten fin som weekend mad, hvor vi skal forkæle os selv lidt.

Filet og inderlår er ikke det billigste at komme i nærheden af, skal der ikke gås på kompromis med kødet. Det er det, der gør retten til noget ekstra.

Portionen rækker til 4-5 personer.

Opskrift : Ellis Tardini 1968



MANDEMAD

500-700 g oksefilet eller inderlår
6-8 mellemstore kartofler og peber.
4 løg
8 skiver bacon
smør eller margarine
salt
peber
1 dl tomatpuré
olie

Skær kødet og de skrællede kartofler i strimler. Pil løgene og skær dem i skiver. Brun kødet godt i fedtstof og krydder det med salt og  peber, tilsæt tomatpuréen og evt. lidt vand. Lad det småstege, til det er mørt.
Tør kartoffelstrimlerne og steg dem gulbrune i olie og salt dem. Læg dem på fedtsugende papir.
Løgene steges brune, bløde og møre ved svag varme i olien.
Baconskiverne ristes gyldne på  tør pande.

Anret de forskellige ting i bunker og giv små syltede rødbeder til. Engelsk sovs eller chilisovs passer til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.