torsdag

SALATMARINADER ANNO 1956

Tiden efter jul og nytår er salattid. - Tiden hvor salatskålen hyppigt skal ledsage det daglige måltid efter den megen gode og fede mad.

Masser af salat er der da også at få i butikkerne, så der kan varieres i det uendelige. Også dressingen har godt af lidt variation og her kommer vor gamle kogebog fra 1956 os således til hjælp.

Mange er opskrifterne på salatmarinader med eddike eller citron. Her et lille udsnit af dem.

Alle eddikemarinaderne har samme grundopskrift.

Opskrifter : Nina Leerhøy 1956

Kilde : Helmuth Krause - Slagterforretning i Haderslev ca. 1960

eddikemarinade (grundopskrift)

1 spsk. eddike
3 spsk. olie
evt. sukker
1/4 - 1/2 tsk. salt
lidt hvid peber eller paprika

eddikemarinade med sennep, sukker og dild

Tilsæt sennep, sukker og finthakket dild efter smag

eddikemarinade med hvidløg

Pil et fed hvidløg og lad det ligge og trække ca. 1 time i eddikemarinaden. Pil det op med en gaffel.

eddikemarinade med frugtsaft

Tilsæt eddikemarinaden 2 spsk. usødet saft af grapefrugt eller appelsin.

eddikemarinade med karry

Tilsæt eddikemarinaden 1/2 tsk. løgsaft eller revet løg, 1/4 tsk. karry og 1 knsp. cayennepeber. Anvendes til hønsesalat.

salatmarinade med citron

Marinaden blandes af 1/2 - 1 del citronsaft og 3 dele olie eller vand eller af 1/2 - 1 del citronsaft og 1 del olie og 1 del fløde. Kan sødes med sukker eller honning. Ingredienserne piskes eller rystes sammen. Smages til. god til grøn hovedsalat eller råkostsalater.

salatmarinade med citron, olie og fløde

1 - 2 spsk. citronsaft
2 spsk. olie
2 spsk. fløde
honning eller sukker efter ønske

Ryst eller pisk ingredienserne sammen og tilsæt honning eller sukker efter smag.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.