mandag

HVIDKÅL OG FARS MED VINDRUER

Hvidkål og fars med vindruer, stegt i ovnen og serveret med den sky, der er dannet under stegningen, er en god og velsmagende hverdagsret fra midt i50erne.
Kan man absolut ikke undvære sovs, et det en mulighed at jævne skyen med en smørbolle til en lys sovs.

Vinterhvidkålen er stadig på markedet og vil en stund endnu erstatte den attraktive, friske kål, der senere på sæsonen, dukker op.

Druer fås jo i vore dage uden sten og det ville da være dumt ikke at benytte sig af det.

Opskrift : Girly Skodshøj 1956


HVIDKÅL OG FARS MED VINDRUER

1 hvidkålshoved
let saltet vand til kogning

en portion rørt fars

grønne druer

Hvidkålshovedet skæres i strimler, der koges i letsaltet vand ca. 45 minutter. Kålen drypper rigtig godt af i en sigte og lægges lagvis med fars i et smurt, ildfast fad. Over hvert lag fars, drysses et lag udstenede, halverede, grønne vindruer. Øverst og underst lægges et lag fars. Smørklatter kommes øverst.

Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 3/4 time.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.