onsdag

MORMORS GRYDE

Gryderetter kan vi altid ty til, som nu denne mormors gryde, med æbler og svesker, smagt til med karry, serveret med løse ris, iblandet ærter, smager fantastisk godt. Smagen er sur-sød.

Fraset sveskerne, der sættes i blød dagen før, står retten og passer sig selv på komfuret, medens andre ting prioriteres.

Opskrift : Else Algreen 1964


MORMORS GRYDE

125 g svesker
500-600 g svinekød
30-40 g smør eller margarine
1/2 spsk. karry
2 dl vand
salt
peber
250-300 g æbler
eddike
sukker

sveskerne sættes i blød dagen før. Kødet afpudses og skæres i terninger, der brunes i smør eller margarine med karry. Vand, salt og peber tilsættes og kødet småsteger 3/4 time.

Æblerne skrælles, udskæres og lægges i gryden sammen med de udblødte svesker.
Alt koges ca. 5 minutter og tilsmages med eddike og sukker. Om nødvendigt tilsættes jævning.

Mormors gryde serveres med løse ris, iblandet ærter.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.