tirsdag

PØLSE-PIE

Pølse-pie eller pølsetærte med gammeldags bajerske pølser og ost smager fantastisk, serveret med familiens yndlingssalat til.

Det er en ganske praktisk ret, da dejen kan laves flere dage i forvejen og opbevares koldt. Fyldet kan tillaves timer før, pien skal serveres, så den i sidste øjeblik kan fyldes og gratineres.

Opskrift : Else Algreen 1964



PØLSE-PIE

dej

200 g koldt smør eller margarine
250-300 g mel
2 spsk. vand
1/2 tsk. eddike

fyld

40-50 g smør eller margarine
1 stort hakket løg
2-3 spsk. hakket persille
1 dl tomatpuré
2 æggehvider
salt
peber
de 4 krydderier
basilikum
5-6 bajerske pølser
8-10 tynde skiver ost

Mel og fedtstof smuldres sammen, eddike og vand blandes og tilsættes. Dejen æltes hurtigt sammen og stilles koldt en times tid eller mere. Så rulles den ud til en stor rund kage på et meldrysset bord og lægges på en bageplade.
Buk kanten af dejen dobbelt og fold den i tunger med tommel- og pegefinger.

Bunden bages i ovnen ved ca. 250 grader i 12-15 minutter.

Til fyldet brunes smør eller margarine let. Svits løg og persille heri og spæd med tomatpuré. Tag panden af ilden og rør de stiftpiskede æggehvider i. Smag sovsen til med salt og peber samt de 4 krydderier. Den må godt være ret kraftig.

Bred sovsen ud over den færdigbagte kage, fordel pølseskiverne regelmæssigt ovenpå og læg osteskiverne øverst.

Gratinér pien i stærk ovnvarme, 275-300 grader, nogle minutter, til osten er smeltet og pien har fået en lækker farve.

Den rygende varme pølse-pie, serveres straks, den kommer ud af ovnen, sammen med en skål grøn salat.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.