fredag

SMÅ ÆBLEMARENGS

En dejlig gammeldags dessert er små æblemarengs, serveret med råcreme. Det er en nem dessert og æblerne kan sagtens koges flere dage før desserten serveres, opbevaret koldt.

Makronerne købes færdige hos en bager. De helt små makroner, der ligger i poser i supermarkedet er altså for små.

Opskriften anbefaler Cox Orange æbler. Det er vist mest omkring juletid, de er aktuelle. Find i stedet et andet, ikke særlig stort æble, at anvende. Æblet og makronen skulle jo gerne passe nogenlunde sammen.

Opskrift : Karen Overgaard-Petersen 1952



SMÅ ÆBLEMARENGS

8 makroner
4 mellemstore Cox Orange æbler
sukker
saften af en appelsin
reven skal af 1/2 appelsin
8 syltede hyben eller andet bær

marengsdej

1 æggehvide
50 g sukker

råcreme

1 æggeblomme
1 spsk. sukker
lidt vanilje
100 g flødeskum

Sukker, vanilje og æggeblomme piskes til en tyk, hvid æggesnaps. Kort før servering tilsættes flødeskummet. Hvis det står for længe, bliver cremen tynd.

Æblerne skrælles og halveres, kernehuset tages ud og æblerne koges møre i appelsinsaften, tilsat sukker og lidt vand. De skal faktisk kun dampes møre.

Læg æblerne med den buede side opad på makronerne, sprøjtes i spiral med marengsdejen, sådan at æblerne bliver helt dækket.
Sæt æblerne i ovnen og lad dem stå 1/2 times tid ved helt vag varme.

Appelsinskallen kan enten blandes i marengsdejen eller drysses over marengsen inden kagerne sættes i ovnen.

Anbring et rødt bær på hvert æble.

Serveres helt kolde med råcreme til.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.