onsdag

JÆVNET KARTOFFELSALAT

Med sommeren lige om hjørnet, er det rart at være forberedt på noget nem og dejlig mad i sommervarmen.

Kartoffelsalat er populær mad om sommeren. Den kan spises med snart sagt al slags kød til, det være sig rester fra stegen eller en lille lun "delle".

Hver husmoder, - hver sin kartoffelsalat.

Det gode ved kartoffelsalat er, at det er praktisk at have en portion kogte kartofler stående i køleskab. De bliver lynhurtigt til den dejligste sommerspise. - Og tilsat friske, nye grønsager, bliver det ikke meget bedre.

Morsomt er det også at se i kogebog fra 50erne, hvor det ikke skorter på opskrifter til den populære spise. Som nu denne, jævnet kartoffelsalat.

Opskrift : Girly Skodshøj 1956


JÆVNET KARTOFFELSALAT

kogte kartofler, skåret i tern

1 spsk. smør
hakkede eller udskivede løg
1 spsk. mel
1/2 liter suppe eller vand
sennep
eddike
sukker

Smørret smeltes i gryden uden at brune. Løgene koges klare heri. Der bages op med mel og suppe. Smag saucen til med sennep, eddike og sukker. Ryst kartoflerne i saucen.

Saucen kan bages op med mindre suppe og irøres fløde, lige inden servering.

Servér kartoffelsalaten med kød efter smag til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.