fredag

STIKKELSBÆRMOUSSE

Stikkelsbærmousse af sommerens modne stikkelsbær, serveret i skål eller små portionsglas, er en fantastisk sommerdessert fra mormors tid, når det søde punktum skal sættes.

Om der anvendes gule eller røde stikkelsbær, gør ingen rigtig forskel, ud over farven.

Desserten kan sagtens tilberedes dagen før og stå koldt til næste dag. Det bliver den absolut ikke ringere af.

Opskrift : Girly Skodshøj


STIKKELSBÆRMOUSSE

6 æggehvider
1/4 liter stikkelsbærmos
3 blade husblas
1 dl piskefløde
sukker
vanilje

Stikkelsbærrene koges til mos, der måles og tilsættes husblasen, der er udblødt i koldt vand og opvredet hårdt. Det smeltes over ilden, hældes i en skål til afkøling. Når den er aldeles kold, blandes de stift piske hvider og flødeskum i. Hvider og fløde piskes hver for sig i hver sin skål.

Kom desserten i en pæn glasskål eller i portionsglas.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.