lørdag

BACONBØF

Baconbøf, en dejlig ovnret af hakket oksekød, formet til bøffer, svøbt i bacon. Retten serveres med kartofler og grøn salat.

Fløde og tomatpuré i fadet, sørger for den dejligste sauce, der spises som den er, uden jævning. Virkelig god hverdagsmad fra midt i 60erne.

Opskrift : Else Algreen 1964



BACONBØF

400-500 g hakket oksekød
2 kolde, kogte kartofler
4-5 spsk. vand
1 æg
salt
peber
16-20 tynde skiver bacon
1-2 dl fløde
1-2 spsk. stærk tomatpuré
salvie

Kødet hakkes 1 gang. Mos kartoflerne og ælt dem sammen med kød, vand, æg, salt og peber. Form heraf 8-10 bøffer, der hver omsvøbes med et par skiver bacon, der fæstnes med tandstikkere.

Læg bøfferne i et smurt ildfast fad og steg dem i meget varm ovn 250-275 grader i 15-20 minutter. Spæd med fløde og tomatpuré de sidste minutter af stegetiden og drys lidt salvie over fadet.

Servér retten i fadet med kogte kartofler og grøn salat.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.