torsdag

ÆGGEHVIDEFROMAGE

En morsom gammeldags dessert er denne æggehvidefromage fra engang i 1800 tallet. Der består af hindbærskum og vaniljecreme. Faktisk kan den laves færdig dagen før og blot overhældes med vaniljecreme før den serveres.

Den færdige æggehvidefromage serveres med små makroner eller pleskner (småkage) til.

Opskrift : Madam Mangor (gengivet ordret)



ÆGGEHVIDEFROMAGE

10 æggehvider
1/4 pund ( 25 kvint )
3 spsk. hindbærmarmelade

vaniljecreme

1/2 pot fløde ( ca. 1/2 liter )
4 æggeblommer
3 kvint husblas ( 15 g )
lidt hvidt sukker
et stykke vanilje

10 æggehvider piskes til skum, deri kommes 1/4 pund (25 kvint ) sukker og lidt efter lidt, under stadig pisken, 3 spsk. hindbærmarmelade.

Det hældes i en form eller dybt fad og mere tørres end bages, til det er lysebrunt. Når det er koldt, overhældes med en tyk vaniljecreme af 1/2 pot fløde, 4 æggeblommer, 1 lod ( 3 kvint ) husblas, lidt hvidt sukker og et stykke vanilje. Derover lægges igen pisket flødeskum.

Den spise med små makroner eller pleskner til. Fromagen kan også bages dagen før, den overhældes med cremen.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.