tirsdag

PÆREMARENGS


En lille nem og god dessert, er disse pæremarengs med jordbær og marengs over.
Desserten kan spise varm eller kold, den er lige god endda. Serveres med koldt flødeskum til.

Der anvendes dåsepærer. Det er både nemt og dejligt.

Opskrift : Birgitta Frantzen 1968



PÆREMARENGS

Ca. 20 henkogte, halve pærer
skiveskårne jordbær med sukker (frosne jordbær er nemmest at mose)

marengsmasse

6 æggehvider
300 g sukker

Lad pærerne dryppe godt af og mos jordbærrene. Bland dem med lidt af sukkerlagen. Læg pærerne med den buede side opad i et ovnfast fad. Hæld de mosede bær over.

Pisk æggehviderne meget stive, kom 1 dl sukker i og pisk dem igen helt stive. Vend det sidste af sukkeret forsigtigt i massen, så den ikke bliver flydende. Bred marengsen over frugten og sæt fadet i ovnen ved 200 grade, til marengsen er bagt og gylden.

Servér desserten med flødeskum til.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.