onsdag

TORSKEROGNSTATAR PÅ RISTET BRØD

Et gammeldags og meget dejligt stykke mad på ristet brød er denne torskerognstatar, som tilberedes af frisk, kogt torskerogn.

Den tilsmagte rogn smages til med salt, peber og karry og fordeles på smørsmurt, ristet brød. En lækker lille sag f.eks. til frokost.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963



TORSKEROGNSTATAR PÅ RISTET BRØD

350 g frisk torskerogn
citronsaft
2 spsk. blødt smør
salt
peber
karry

4 skiver ristet franskbrød

Kogning af torskerogn :

Rognen kommes i kogende vand med salt. Pak rognen ind i en stofserviet eller i stanniol. Koger under låg i ca.40 minutter og tages op.

Den kogte rogn pilles fra alle hinderne og røres derefter op med smør og krydderier. Smages til, gerne ret stærkt.

Brødet smøres og herpå fordeles rognen, der anrettes på salatblade. Pynt med karse eller purløg.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.